Ágymesterek blogja

Ágymesterek blogja

Milyen egy jó gyerekágy? I. Az ágyváltás ideje

Mikor ideális a rácsos ágyból átköltöztetni a gyerkőcöt egy nagyobb ágyba?

2013. február 11. - Fanyűvő

blogpost2_2.jpgTapasztalataink szerint két éves kor körül érkezik el ennek az ideje. A leggyakrabban az érkező kistesó okozza a továbblépési kényszert. Persze az is normális, ha a kiságyát kinövő gyerkőc mindenféle kényszer nélkül kap egy nagyobb ágyat, amiben végre elfér. Akár keresztben is. 

A lényeg, hogy jó, ha van elképzelésünk a gyerekszobával és a gyerekággyal vagy ágyakkal kapcsolatban.

A szülőkre váró első eldöntendő kérdések ágyváltás során a következők. Az egész gyerekkorban használható ágykeretben és matracban gondolkodunk vagy egy átmeneti méretben? Előbbi jellemzően a 8ox16o-as matracméret, utóbbi általában a 9ox2oo-as vagy ezt közelítő méretek. A 8ox16o-as átmeneti méret előnye, hogy amíg egy ekkora méret elég (ez általában 8-9 éves kor), addig a gyerekágy nem foglal olyan nagy helyet, igazán kedvesen néz ki, a gyerek sem tűnik el az ágyban és a matrac sincs olyan magasan a földtől. Hátránya, hogy a gyerekkor második felében újra kell cserélni.

A nagyobb matracméret (például 9ox18o-as, 9ox2oo-as) egyértelmű előnye, hogy várhatóan a gyerekkor végéig kitart, sőt még fiatal felnőtt korban is használható lesz. Azaz nem kell még egyszer gyerekágyat venni. Ugyanakkor várhatóan nagyobb költségvetés, drágább bele a matrac is. Ráadásul tényleg elveszik benne egy két éves forma gyerkőc, akinek matrac magasságát is meg kell szoknia, ami várhatóan minimum 42 cm lesz. De hát az élet nem egy habos torta, ugye.

Összefoglalva és a lényeg felé közelítve: az a lényeg, hogy gondoljuk végig: mennyi helyünk van az új gyerekágy számára, ha van kistesó, akkor az ő ágya majd hol fog elférni? És milyen időtávban gondolkodunk a gyermekünk első igazi ágya kapcsán? Egyelőre ennyi, a következő postban újra az ideális méretekről, mert van ezzel kapcsolatban még tudnivaló bőven! A további postokban lesz szó még a faanyagokról, színekről, ágyneműtartókról és minden részletről, ami fontos lehet!

A bejegyzés trackback címe:

https://agymester.blog.hu/api/trackback/id/tr775074531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása