Ágymesterek blogja

Ágymesterek blogja

Milyen egy jó gyerekágy? IV. Megfelelő biztonság

2013. február 19. - Fanyűvő

leesg5.JPGAz egyik legfontosabb szempont gyerekágyak tervezésekor, hogy azok biztonságosak legyenek. Mi úgy tapasztaljuk, hogy a következő területek kapcsán merül fel a szülőkben egy-egy gyerekágy biztonságossága:

Félelem az ágyról való lepottyanásról.

Jogos. Ennek érdekében már a sorozatgyártásban készülő leesésgátlóink is jó magasok, egy átlagos matrac esetén minimum 12-2o cm-rel a matrac vonalat felett található a felső pontjuk. Ha ezt sem találod elegendőnek, örömmel egyedi magasságú leesésgátlót készítünk számotokra! További részletek a leesésgátlókról! érdemes tovább olvasnod!

leesg6.JPGA leeségátlók lehetne: egy, kettő vagy három vízszintes lécezésűek, nem léces, hanem teli kivitelűek, egyenes vonalúak, hullámosak, balról jobbra és jobbról balra áttehetők, extra megerősítettek, ha a gyermek tornásznak készül, fix-rögzítettek, de akár napközben elvehetőek is. Ezeket a formákat a vásárlói igények alakították ki. Különbségek a magasságukban (minél több függőleges lécből állnak annál magasabbak), a formájukban és az ágyhoz való rögzítettségük mikéntjében van.

A leesésgátlók elkészülhetnek úgy, hogy azokat az ágykeret valamelyik alkatrészéhez rögzítődnek, például a fej vagy lábvég lábához, vagy az ágyoldal belső feléhez. Ez utóbbi kevésbé erős, csak közepesen erős rögzítés, ugyanakkor a leesésgátló későbbi leszerelése után nem hagy látható nyomot az ágykereten.leesg4.jpg

Jogos az az igény, ha a leeségátlót csak éjszaka, az alvásidő alatt akarjátok használni a gyerekágyon.  Ebben az esetben a leesésgátlók általában formailag viszonylag egyszerűek, általában egy vízszintes lécből és két függőleges tartóból állnak, ám ezek a függőleges tartók extra erős kell legyenek, mert igen gyakran extra terhelést kapnak, például átmásznak rajtuk, rángatódnak stb.

Ha egy leesésgátló magas, magasabb mint 1o cm, vagy minimum két lécből áll, az az ágykeret formai részleteire is kihat szerkezeti és esztétikai okokból. Egyszerű dologról van szó: a leesésgátlók mindkét végét rögzíteni kell valamihez, ezért az ágy lábvég eleme legalább addig kell érjen, mint a leesésgátló legmagasabb pontja. A képgalériákban a honlapjainkon több ilyen ágyat is látni.

leesg7.jpgAz ágykeret fal felöli oldalára készült leesésgátlót hívhatjuk falvédőnek is. Ezt az elemet érdemes nem lécezett, hanem teli fa panelből kérni, mert ebben az esetben melegebb érzetű lehet az ágynak a fal, sokszor hidegebb fal felöli része! Ezt jelenti tehát a „teli falvédő”!

Nyugat-Európában lényegesen egyszerűbb leesésvédőkkel védik a gyerkőcöket az ágyról való legurulásról. Egy körülbelül 12 cm magas kemény, formára vágott szivacs csíkot dugnak a lepedő és matrac közé, a matrac egyik szélén. Mivel a lepedő gumis, ezért nagyjából a matrachoz feszíti a szivacs leesésgátlót. Tényleg egyszerű megoldás, és természetesen olcsó, hiszen amíg egy megfelelő kivitelű, éjszakára rátolható fa leesésgátló 6-7.ooo Ft, addig ez a kis szivacs elem 2-3.ooo ft-ért elkészíthető idehaza. Képek erről a típustól:

leesg12.jpg

Te melyiket választanád?

A bejegyzés trackback címe:

https://agymester.blog.hu/api/trackback/id/tr545088334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vig Anita 2020.08.13. 22:36:25

Szívacs leesésgátlót szeretnék venni . Hogy tudok hozzá jutni ?
süti beállítások módosítása