Ágymesterek blogja

Ágymesterek blogja

Milyen egy jó gyerekágy? II. Az ideális gyerekágy méretekről

2013. február 13. - Fanyűvő

matracmeretek.jpgA két éves kor után ideális gyerekágy matracméretek 8ox16o-cent körül indulnak és az esetek nagy többségében 9ox2oo-ig tartanak. Természetesen készülhetnek (leginkább egyedi méretben) kisebb méretek, és a 9ox2oo-nál nagyobbak is. Mert ha az apuka két méter magas, akkor várhatóan a most még kicsi fia sem fog megállni 18o cm-nél! izgalmas részletkérdések, olvass tovább!

A lényeg, hogy gondoljuk végig: a gyerekkor végéig (2oocm) vagy egy átmeneti időszakig (16o vagy 18o cm) szeretnénk, tudunk ágyat venni a gyerkőcnek. Mi minden méretet elkészítünk. Nem egyszer készült már 8-1o éves gyerkőcnek 12ox2oo-as matracméretű ágykeret is, a fiatal felnőtt korra gondolva. Kislányok számára különösen jó méret a 8ox18o-as matracméretű ágykeret, mert ennek a méretnek az arányai szépek, lányosak. De mekkora ágyat vegyünk a nagyon forgolódva alvó gyerekünknek?

Ha nagyon forgolódós a gyerkőc, vagy a szülei mellé feküdve altatják el, akkor mindenféleképen a 9o-es matracszélesség ajánlott.

Nagyon fontos információ, hogy a névleges matracmérethez képest (pld. 9ox2oo) az ágykeret külső mérete valamennyivel mindig nagyobb! A pontos külső méretet tőlünk tudod megkérdezni, mert mi ismerjük az egyes típusok anyagkeresztmetszeteit! Senkinek nem kell megtanulnia az asztalos munkák logikáját, elég, ha annyit el tudsz dönteni, hogy mekkora helyed van a gyerekszobában az ágyra? Ha például 195 cm, akkor várhatóan 185-ös hosszméretű matraca lesz a várhatóan 194 cm külső méretű ágykeretednek!

Ezek csak a nagy vonalai voltak az ideális ágykeret és matrac méret témájának, ha felmerültek benned kérdések, hívj bennünket vagy írj nekünk emailt az info@agymester.hu címen!

A bejegyzés trackback címe:

https://agymester.blog.hu/api/trackback/id/tr505077997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása