Ágymesterek blogja

Ágymesterek blogja

Hogyan vegyünk gyerekágyat? I.

2014. október 27. - Fanyűvő

bonita fehér műhely.png

A következő két írásunkban szeretnénk segíteni azoknak, akik gyerekágy vásárlásán gondolkodnak, de néhány kérdésben bizonytalanok.

Először is nézzünk körül a szobában!

Mekkora helyünk van, hol van az ablak, a fűtőtest, mennyire mozgathatók a már meglévő bútorok? Sokan nem szeretik az ágyat az ablak közelébe tenni, a fűtőtest, vagy kályha közelsége szintén nem szerencsés, hiszen a jó alváshoz nem kell nagy meleg. Ha megoldható szintén érdemes kerülni a hidegebb falak (északi fal, lakás szélső fala) mellé való elhelyezést is.

Stílus, design

Nézzük meg milyen stílusúak a már meglévő bútorok! Milyen színek, anyagok, formák dominálnak a szobában? Bár a kisgyermekek rajonganak a minél tarkább színekért, az autó és egyéb különleges formájú ágyakért, mindenképpen gondoljuk át, hogy meddig szeretnénk az ágyat használni. Nem biztos ugyanis, hogy a most annyira imádott Villám McQueen alakú ágy még két év múlva is tetszeni fog, vagy, hogy lányunk 10 évesen is pillangósra festett ágyon szeretne aludni. Kedvencek jönnek, mennek, de ágyat nem cserélünk minden évszakban. Érdemes tehát valamilyen időtálló, a meglévő bútorokhoz jól passzoló formában gondolkodni.

A színekről

Természetesen mindenki olyan színű bútort fog választani, ami illik az adott környezetbe, illetve amit az ízlése alapján szépnek gondol. Ami viszont fontos, hogy az ágy felületkezelése során, legyen akár festés, lakkozás, vagy pácolás, a felhasznált anyag legyen gyerekbarát. Ez pontosan azt jelenti, hogy ne legyen mérgező, sok ilyen anyagnak ugyanis van egy bizonyos szintű kipárolgása, ami az egészségre ártalmas lehet. Gyerekbarát megoldás a vizes alapú felületkezelő anyagok használata, mert ezek az egészségre nem ártalmasak.

Bútorlap kontra tömör fa

Miből legyen az ágy? Ez egy nagyon fontos és nem csak anyagi kérdés. Itt is lehet alkalmazkodni a már meglévő bútorokhoz, de más szempontok is fontosak lehetnek A kereskedelmi forgalomban kaphatók bútorlapokból és tömör fából készült ágyak is. Ezek természetesen nem csak árban különböznek egymástól, hanem a minőségük is alapvetően más. A bútorlapok használhatósága korlátozottabb, a gyártásuknál felhasznált ragasztóanyagok kipárolgása árthat az egészségnek. A bútorlap élettartama rövidebb, az esetleges sérülések javítása igencsak nehézkes, illetve legtöbbször egyáltalán nem lehetséges. A tömör fa ágyak mellett szól, hogy egy jól elkészített fa ágykeret hosszú ideig használható, akár generációkon át öröklődhet a családban. Az tömörfa ágyon keletkezett sérülések javíthatók, a bútor egy csiszolással és új festéssel, pácolással teljesen megújítható.

Folytatjuk!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://agymester.blog.hu/api/trackback/id/tr226837685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Melinda Sitku 2016.05.17. 19:08:09

Jó napot! Érdeklődni szeretnék a képen látható gyerekágyról! Méretei, ára, van e lehetőség rendelésre?

See Me 2018.01.03. 06:28:03

Ez az agy a kepen engem is erdekelne!
süti beállítások módosítása